Iværksættersmidig kommune

Mathias Schwartz Kirkegaard (C)

Kommunen skal understøtte iværksætteri. De skal opleve os som en smidig kommune at starte virksomhed i, og det vil også komme alle de etablerede virksomheder til gode.

Kontorhoteller og produktionshoteller

Vi skal særligt lokke virksomheder til kommunen, der skaber infrastruktur for iværksætteri. Har vi lokalplaner, der sikrer, at der bliver bygget iværksættervenligt? Det kan være kontorhoteller og produktionshoteller, hvor service- og produktionsvirksomheder har let adgang til faciliteter.

Jeg har selv været iværksætter i fødevaresektoren, så selvom jeg i dag er skolelærer, så har jeg blik for iværksætteriet og det erhvervsliv, der er nødvendigt for en velfungerende kommune.

Hurtig sagsbehandling og lave omkostninger

Det er selvfølgelig vigtigt, hvilket omkostningsniveau der er for virksomheder i den ene kommune frem for den anden, men tro mig: Det rygtes også blandt virksomheder og iværksættere, hvis sagsbehandlingen i kommunen er langsom, afslagene er uforståelige – og kommunikationen er af svingende kvalitet.

I Greve Kommune skal vi sikre, at vores virksomheder kan bruge deres tid på at sælge, producere og servicere kunder. Vi skal derfor være en iværksættersmidig kommune.